opc_loader

5 verf tips van Goed Gestyled

5 tips van Goed Gestyled 

 

Welke verf gebruikt Goed Gestyled?

Ik gebruiken Milk Paint om oude meubelen op te knappen. Het is 100% natuurlijk, het stinkt niet waardoor binnen verven geen probleem is! 

100% natuurlijke milk paint

Niet schuren, wel ontvetten.

Heb je een leuk oud meubeltje om te verven met Milk Paint? Voor je gaat verven hoef je niet te schuren, maar zorg wel dat het meubel goed ontvet is. Ik gebruik de verfreiniger van St. Marc, verkrijgbaar in de bouwmarkt of online. St. Marc heeft een aangename geur, bevat geen ammoniak en is volledig biologisch afbreekbaar.

St. Marc verf ontvetter en verfreiniger

Verf zelf maken

Wanneer je er voor kiest om met Milk Paint aan de slag te gaan mag je zelf je verf mengen! Het is super simpel, je hoeft er alleen maar water bij toe te voegen. Meng 1 schepje water met 1 schepje poeder, even mixen en klaar. Je maakt zoveel verf aan als je nodig heb. Milk Paint zit in een hersluitbare verpaking. Zelf bewaar ik het restant aan poeder in een weckpot. Op de Milk Paint verpakking is een sticker geplakt welke de kleur aangeeft, deze is makkelijk te verwijderen zodat je de sticker op de weckpot kan plakken.

Welke kwast

Ga je met Milk Paint aan de slag gebruik dan een kwast van varkenshaar. De natuurlijke haren nemen de verf goed op waardoor je het gelijkmatig over het meubel kan verdelen. De kwast kun je na gebruik gewoon onder de kraan uitstoelen en hergebruiken. Gebruik je de kwast voor de eerste keer? Haal deze dan even over een stukje schuurpapier heen om losse haren te verwijderen.

Verf bewaren

Heb je na het verven met Milk Paint verf over? Dit kun je op een donkere plek tot 5 dagen bewaren. Roer de verf weer goed door als je het weer gaat gebruiken.

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.