opc_loader

Eikenhouten Lectuurbak geschilderd met Milk Paint

Lectuurbak geschilderd met Milk Paint

Eikenhouten lectuurbak geschilderd met Milk Paint!

Iedereen kent ze wel de donkerbruine meubelen van (o)pa en (o)ma. Zeer degelijke meubelen en vaak gemaakt van massief eikenhout, alleen niet meer van deze tijd. Deze meubelen zijn perfect om te restylen! 

Ik ga je vertellen hoe ik mijn eikenhouten lectuurbak heb gerestyled met Milk Paint.

Het blad van de lectuurbak heb ik helemaal kaal geschuurd, waardoor er mooi blank eikenhout tevoorschijn komt. Het beste kan je hiervoor een schuurmachientje gebruiken, met de hand is dit haast niet te doen. Nadat het blad helemaal kaal is heb ik het behandeld met onze hennepolie. De olie voedt het houtoppervlak en beschermt tegen slijtage, vlekken en water.

De rest van het meubeltje heb ik niet geschuurd alleen schoon en vetvrij gemaakt met een sopje. De kleur die ik heb gebruikt is Bergere, een prachtige licht blauwe kleur. Milk Paint is een poeder, wanneer je dit aanmaakt met water krijg je een 100% natuurlijke verf.

Milk Paint mixen: 

  • Meng 1 deel poeder met 1 deel water.
  • Meet de delen af in volume met de milk paint schepjes is dit heel makkelijk.
  • Giet eerst het water in een beker.
  • Voeg dan het poeder langzaam bij het water en roer 3 tot 5 minuten met milk paint mixer of kleine garde.
  • Voor dit meubel heb ik 3 schepjes water en poeder gebruikt. 

 

Nadat de Milk Paint goed gemixt is kan de verf aangebracht worden op het meubel, Gebruik hier de speciale Milk Paint kwast voor. De Milk Paint verf is wat dunner dan krijtverf, de kwast zorgt er voor dat de verf gelijkmatig over het meubel verdeeld wordt zonder dat het druipers veroorzaakt. De eerste laag ziet er altijd erg streperig uit en je kan er van uit gaan dat deze laag niet dekkend is. Laat de eerste laag drogen, dit zal ongeveer 15 tot 30 minuten duren. Voordat je aan de tweede laag begint is het belangrijk dat je de verf weer even goed door mixt met de Kleine garde. Breng nu de tweede laag aan, deze laag zal dekkend zijn en laat de verf weer goed opdrogen. Doordat het meubel niet geschuurd is zal de Milk Paint op verschillende plekjes los laten, dit noemen we de 'chippy Look'.  Schuur het gehele meubel op met fijn schuurpapier voor een doorleeft effect.

 

Na het schuren is het tijd voor de afwerking. Milk Paint is gevoelig voor vlekken en kan je dus niet onbehandeld laten. Voor dit meubel heb ik gekozen voor Meubelwas. Meubelwas is een transparante was die de kleur intenser maakt en de verf bescherming geeft. Breng de meubelwas aan met een pluisvrije doek of kwast.

Wil je zelf een keer aan de slag met Milk Paint? Geef je dan nu op voor de WORKSHOP verven met Milk Paint!

Terug

02-09-2017 om 07:54:16 door Aagreested

The ED as a result of that surgery could be either temporary or permanent. However, it is important to get the doctor's opinion first prior to taking these oral medications because these might have gloomy effects around the body.

21-02-2016 om 18:09:04 door inge maassen

Die is gaaf geworden!

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.