opc_loader

Het verschil tussen Milk Paint en Chalk Paint (krijtverf)

Het verschil tussen Milk Paint en Chalk Paint (krijtverf)

 

Milk Paint wordt soms vergeleken met Chalk Paint / krijtverf, het zijn echter twee totaal verschillende verf soorten. 

 

Zelf mixen & kant en klaar

Milk Paint wordt geleverd in een zak als poedervorm wat je zelf mixt met water. Je maakt zoveel verf aan als je nodig denkt te hebben, als je toch over heb kan je dit nog vijf dagen bewaren. De Milk Paint in poedervorm kan je oneindig lang bewaren.

Chalk Paint ook bekend als krijtverf of Annie Sloan, wordt geleverd in een blik als een vloeibare verf. De verf is al kant en klaar. Een ongeopende blik is oneindig houdbaar, eenmaal geopend is deze beperkt houdbaar.

 

Samenstelling

Milk Paint is 100% natuurlijke verf en volledig biologisch afbreekbaar. Milk Paint bevat geen oplosmiddelen, is niet schadelijke voor het milieu. De verf stinkt niet waardoor binnen schilderen zeer geschikt is.

Chalk Paint is watergedragen verf waardoor het een stuk minder schadelijker is voor het milieu dan verf op terpetinebasis.

 

Uitstraling

Milk Paint en Chalk Paint hebben allebei een matte uitstraling, maar toch zijn er meer verschillen.

Milk Paint is veel dunner dan Chalk Paint. De meng verhouding is 1 deel poeder op 1 deel water. Wanneer het hout poreus is trekt de verf in het hout, de structuur en de houtnerf blijft hierdoor zichtbaar. Milk Paint vloeit goed uit waardoor de afwerking glad is, kwast strepen zijn zelden zichtbaar. Milk Paint kan ook als een beits worden gebruikt, dan meng je 1 deel poeder op 3 delen water.

Chalk Paint is veel dikker dan Milk Paint. De houtnerf is bijna niet meer zichtbaar en de verf vloeit niet uit waardoor kwaststrepen zichtbaar blijven.

Milk Paint hecht goed aan een ondergrond wat poreus is, dus waar geen laklaag, was of beits overheen zit. De Milk Paint trekt dan in de vezels en laat niet meer los. Wanneer je over een ondergrond verft wat al gelakt of gewaxt is laat Milk Paint op sommige plekken een beetje los, dit is de ‘ chippy look’ waar het loslaat is altijd onvoorspelbaar. Door de ‘chippy Look’ krijg je een natuurlijk verouderd effect. Wil je dat Milk Paint goed hecht op een al afgewerkt ondergrond of metaal gebruik dan Bonding Agent door je verf heen, dit is een hecht middel waarmee de Milk Paint  hecht aan de ondergrond. 

 

​

Chippy Look met Milk Paint 

Chippy look met Milk Paint Doorschuren met Chalk Paint

 

Chalk Paint hecht op veel ondergronden waarbij schuuren soms noodzakelijk is. Om met Chalk Paint een verouderde uitstraling te krijgen zal je moeten schuren, vaak ziet dit resultaat er heel anders en ‘gemaakt’ uit.

 

 

 

 

Wil je een keer zelf aan de slag met Milk Paint? Geef je dan op voor de workshop " Meubel restylen" met Milk Paint. 

 

 

 

 

 

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.