opc_loader

Van oude lijst tot krijtbord

Van oude lijst naar krijtbord

Van oude lijst tot krijtbord

Komen jij wel eens in de kringloop? Het is zo leuk om iets te zoeken wat een nieuw leven verdiend met een beetje verf.  Zo kwam ik afgelopen week een oude houten schilderijen lijst tegen. Het schilderij was verdwenen, voor mij geen probleem want dit is de perfecte basis voor een krijtbord!

Als je zelf opzoek gaat naar een mooie lijst in de kringloopwinkel of misschien wel bij familie maakt het niet uit als er nog een schilderij in de lijst zit.

 

Wat heb je nodig:

  • Een oude houten lijst

  • Fusion Mineral Paint

  • Cling On kwast R12 of F30

  • Schoolbordenverf

  • Stukje triplex

  • Houtlijm

  • Schildertape

  • Schuurpapier

Aan de slag:

Schuur de lijst een beetje op zodat de glans eraf is, maak de lijst daarna stofvrij.

Ik heb gekozen voor een klein potje Fusion Mineral Paint in de kleur Bayberry, dit is echt een fantastische groene kleur. Fusion Mineral paint is een milieuvriendelijke verf, zeer gemakkelijk in gebruik en met een ingebouwde afwerking.

  

Het voorwerk is gedaan, nu kan de kleur worden aangebracht. Voor dit project is de ClingOn kwast R12  geschikt ,doordat de kwast rond is verf je gemakkelijk alle ronde hoekjes. De ClingOn kwast verliest geen haren wat echt super fijn is! Spoel de kwast goed uit na gebruik en bewaar het voor de volgende keer.

 

De Fusion Mineral Paint is na 4 uur droog genoeg om een eventuele tweede laag verf aan te brengen.  In het potje van de Fusion Mineral Paint zit nog ongeveer genoeg voor een tweede lijst!

 

Ondertussen kan je het triplex op de maat van de lijst (laten) zagen. Geef het stuk hout een laag schoolbordenverf, gebruik hiervoor een oude kwast.  Zorg dat de schoolbordenverf helemaal is opgedroogd voordat je de tweede laag aanbrengt voor een optimale dekking. Heeft jouw lijst al een binnenkant? Plak dan de randen af met schilderstape en verf gewoon over het schilderij heen.

 

Breng een beetje houtlijm aan op de achterkant van het schilderij. Leg het stuk hout erop en plak het op de hoekjes vast met schilderstap zodat het goed op zijn plek blijft zitten.

En klaar is zelf gemaakt krijtbord!

 

Ga je ook een krijtbord maken? Laat het mij weten in een comment!

Bekijk hier alle Fusion Mineral Paint kleuren.

 

 

Terug

23-06-2017 om 20:16:29 door Debby

Zoo gaaf!!!

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.