opc_loader

Afwerking

Miss mustard seed’s milk paint afwerken

Milk Paint is gevoelig voor vlekken en kan je dus niet onbehandeld laten. Beschermlagen zoals Miss Mustard Seed’s Furniture Wax (meubelwas) en de 100% natuurlijke Hemp Oil (hennepolie) beschermen het oppervlak en verrijken de kleur. Voornamelijk met Miss Mustard Seed’s Hennepolie zal de kleur verdiepen en verdonkeren.

Hennepolie

Hennepolie is 100% natuurlijk en vrij van oplosmiddelen. Deze olie voedt het houtoppervlak en beschermt tegen slijtage, vlekken en water. De olie dringt in het hout, laat geen film na en beschermt van binnenuit. Ze kan gebruikt worden op onbewerkt hout, milk paint of ter bescherming van een houten of stenen oppervlak in de keuken. Hennepolie is ook een goed product om droog en verweerd hout nieuw leven in te blazen. Test de olie eerst op een onopvallende plaats voor je het gebruikt op een volledig meubel.

Hemp Oil of hennepolie kan het best toegepast worden op een poreuze ondergrond (zoals onafgewerkt hout, gebeitst hout of hout geverfd met Milk Paint). Het dringt in het oppervlak en creëert zo een zeer duurzame afwerking. Breng een beetje olie aan met een droge pluisvrije doek. Wrijf de olie zachtjes in tot je ziet dat de olie geabsorbeerd wordt.

Voor meer glans en bescherming kan je meerder lagen aanbrengen (2 tot 4). Omdat de olie geen vluchtige stoffen bevat, is de droogtijd iets langer. Wacht daarom 2u tussen de lagen en veeg overtollige olie weg na 12u. Omdat de olie zo snel geabsorbeerd wordt, lijkt het alsof ze onmiddellijk droogt. Het duurt echter enkele dagen tot weken.
Met een verpakking van 250ml hennepolie dek je ongeveer 2 tot 4 m². Maak je kwast of doek schoon met water en zeep.

Meubelwas

De meubelwas is van hoogwaardige kwaliteit en gemaakt op basis van een oud familierecept uit Engeland: bijenwas met carnaubawas. De meubelwas kan gebruikt worden op hout, marmer of milk paint. Ze is heel eenvoudig aan te brengen, is bijna geurloos en geeft een langdurige bescherming met een diepe glans.

Breng de meubelwas aan met een pluisvrije doek of kwast. Na ongeveer 3 tot 5 minuten kan je het oppervlak boenen tot het lichtjes glanst. Voor een diepere glans of meer bescherming, kan je meerdere lagen was aanbrengen. Maak je kwast schoon met water en zeep.

Witte was
De witte was van Miss Mustard Seed is van hoogwaardige kwaliteit en gemaakt op basis van een oud familierecept uit Engeland: bijenwas met carnaubawas, gekleurd met romig wit. Deze was is ideaal om delen van je meubel te accentueren, of om een whitewash-effect te bereiken. Ze is heel eenvoudig aan te brengen, is bijna geurloos en geeft een langdurige bescherming met een diepe glans.

Gebruik een pluisvrije katoenen doek of een kwast om de was aan te brengen in een dunne laag. Breng de was iets sterker aan op houtsnijwerk, in groefjes en hoekjes. Veeg overtollige was onmiddellijk weg met een schone doek. Laat alles 3 tot 5 minuten drogen en boen het oppervlak lichtjes op. Je kan dit product aanbrengen op meubelwas of zelfs rechtstreeks op een oppervlak geschilderd met milk paint. Indien rechtstreeks aangebracht op milk paint is de witte kleur veel sterker omdat de witte was door de verf onmiddellijk geabsorbeerd wordt. Maak je kwast schoon met water en zeep.

Antiekwas

De antiekwas van Miss Mustard Seed is van hoogwaardige kwaliteit en gemaakt op basis van een oud familierecept uit Engeland: bijenwas met carnaubawas. Door de diepbruine kleur geeft ze meubels een mooi patina.  Ze is heel eenvoudig aan te brengen, is bijna geurloos en geeft een langdurige bescherming met een diepe glans.

Breng de antiekwas aan met een pluisvrije doek of kwast. Breng slechts een dun laagje aan en breng het vooral aan in hoekjes en op houtsnijwerk. Veeg overtollige antiekwas onmiddellijk weg met een schone doek. Na ongeveer 3 tot 5 minuten kan je het oppervlak boenen tot het lichtjes glanst. Je kan de antiekwas aanbrengen op meubelwas of zelfs rechtstreeks op een oppervlak geschilderd met milk paint. Als je de antiekwas rechtstreeks aanbrengt, is de donkere glans sterker omdat de antiekwas door de milk paint onmiddellijk geabsorbeerd wordt. Maak je kwast schoon met water en zeep.

Tough coat

Tough Coat (500ml) is een heldere, niet-vergelende lak/vernis. Dé ideale afwerking voor de chippy look of voor extra bescherming tegen vetvlekken of waterschade (keukenkastjes, tafelblad, stoelen).

Breng de Tough Coat aan met roller of kwast. Wacht 12-24u alvorens de Tough Coat aan te brengen op pas geschilderde ondergronden. Breng 2 lagen aan, wacht 2-4u tussen de lagen. Goed schudden voor gebruik.

Tung olie (Chinese houtolie)

Tung oil of Chinese houtolie is een natuurlijk drogende olie voor een sterke en zeer waterbestendige afwerking met een zachte glans. Ideaal voor meubels, aanrecht/keukenblad, en zeker en vast voor buitenhout. Weinig andere oliën geven zo’n sterke afwerking.

De dekking van een flesje Tung olie van 250 ml is ongeveer 2,5 m².