opc_loader

Milk Paint

Milk Paint

Miss Mustard Seed’s Milk Paint wordt geleverd als een poeder in een hersluitbare verpakking. Je hoeft dit poeder enkel te mengen met water. Heel eenvoudig! Eén verpakking van 230 gram dekt ongeveer 6,5 m².

milkpaint

Afmeten en mengen

Meng 1 deel poeder met 1 deel water. Meet de delen af in volume met de milk paint schepjes is dit heel makkelijk. Giet eerst het water in een beker. Doe dan het poeder langzaam bij het water en roer 3 tot 5 minuten met milk paint mixer of kleine garde. Schilder een klein testplankje om te kijken of er geen korreltjes meer zijn en om te testen of je mengsel de juiste consistentie heeft. Als het juist is, is je verf romig. Je kan altijd zelf de verhouding water/poeder aanpassen om de gewenste consistentie te krijgen.

Wist je dat je van Miss Mustard Seed’s Milk Paint ook een beits of wash kan maken? Voeg extra water toe (1 deel poeder op 3 tot 4 delen water).

Miss mustard seed’s milk paint aanbrengen

Breng de verf aan in lange, gelijkmatige bewegingen. Werken met milk paint vraagt een kleine aanpassing omdat ze een beetje vloeibaarder is dan andere verfsoorten. Roer je verfmengsel tussen het verven even regelmatig door. De droogtijd is ongeveer 30 minuten.

Eén tot drie lagen kunnen noodzakelijk zijn om de juiste dekking te krijgen. Niet alle ondergronden zijn dezelfde. Bij poreuze (hout zonder afwerking) ondergronden kan één laag al voldoende zijn, bij andere ondergronden zijn vaak minstens twee lagen nodig. Ook niet alle pigmenten hebben dezelfde eigenschappen. Bij de meeste kleuren zijn twee lagen voldoende. Bij de lichtere kleuren kan een derde laag noodzakelijk zijn.

Miss mustard seed’s milk paint afwerken

Milk Paint is gevoelig voor vlekken en kan je dus niet onbehandeld laten. Beschermlagen zoals Miss Mustard Seed’s Furniture Wax (meubelwas) en de 100% natuurlijke Hemp Oil (hennepolie) beschermen het oppervlak en verrijken de kleur. Voornamelijk met Miss Mustard Seed’s Hennepolie zal de kleur verdiepen en verdonkeren. Indien gewenst kan je milk paint ook afwerken met een vernislaag.

Als je nog nooit hebt gewerkt met Miss Mustard Seed’s Milk Paint, bij ons kan je een workshop volgen waarbij je alles leert over verven met Milk Paint!