opc_loader

Fusion Mineral Paint buiten gebruiken

Buitenmeubels verven met Fusion Mineral Paint. Tips van Goed Gestyled Brielle

Het buitenseizoen is weer begonnen!

.

Tijd om de boel buiten op te frissen en gezellig te maken. Deze week kreeg ik heel vaak de vraag of Fusion Mineral Paint ook geschikt is om buiten te gebruiken.

En het antwoord is JA! Ik geeft je hieronder tips en ideeën hoe je zelf gemakkelijk je balkon of tuin kunt op pimpen met Fusion Mineral Paint. 

.

Geef bijvoorbeeld je lounge set, stoeltje, bloempotten of een wandbord een leuk kleurtje met Fusion Mineral Paint zodat jij helemaal klaar bent voor de zomer! 

Voordat je begint is het heel belangrijk dat het hout goed droog is, schoon en niet verweerd.

.

Wanneer je vergrijsd of verweerd hout wilt verven zal de verf na verloop van tijd er af gaan bladderen. Dit geeft wel een leuke vintage look.

.

Het afbladderen kan ook ook gebeuren wanneer het meubel de gehele winter buiten blijft staan. Je kunt het meubel in het voorjaar een beetje opschuren en opfrissen.

Hoe te beginnen?   Het meubel moet dus goed droog zijn en nog niet verweerd. Ontvet het meubel goed met ST.Marc, glimt het oppervlakt nog? Schuur het dan nog een beetje op. Breng nu de verf in minimaal twee dunne lagen aan. 

.

Ga niet in de volle zon staan, mocht je verf te dik zijn kun je het een beetje aanmengen met water. 

Wil je het verven nog makkelijker maken? Kies dan niet alleen een leuk kleurtje uit, maar denk ook over je gereedschap na.

.

Kies voor een kwaliteit kwast. Zelf gebruik ik altijd een ClingOn kwast, dit zijn kwasten die geen haren verliezen en super duurzaam zijn doordat je ze telkens goed kunt schoonmaken en hergebruiken. Mijn favoriet is de ClingOn! F40.

Niet alleen hout kun je verven, maar ook kunststof stoelen kun je gemakkelijk verven met Fusion Mineral Paint. Eerst goed ontvetten en dan verven maar!

Fusion Mineral Paint kun je ook goed gebruiken op steen achtige ondergronden.

Dus verf gerust een muurtje, beton of geeft terracotta potten een leuk kleurtje!

Maar ook riet en rotan kun je pimpen met een leuk kleurtje.

Denk ook eens aan het gebruik van sjablonen. Deze kun je ook buiten prima toepassen op je tafelblad, schutting, tegels enzovoort.

Super makkelijk met een heel leuk effect.

Teakhout en olieachtige of geoliede houtsoorten zijn niet aan te bevelen om te verven met Fusion, hierop kan de verf niet goed hechten.

.

Wanneer het teakhout al heel erg verweerd/droog, dan wilt het nog wel eens lukken. Twijfel je of het lukt, probeer het eens uit met een restje verf of gebruik een testpotje van 5 euro.

Wil je advies voor jouw verfproject? Neem gerust contact op of kom even langs in de winkel in Brielle

.

Heel veel plezier met verven! 

Ik vind het altijd leuk om jullie resultaten te zien, stuur je een foto naar mij toe?

Terug

Reacties

Er moet ingelogd worden voordat u een reactie kunt plaatsen.